Van, ami soha nem változik…

Hosszú-hosszú évek óta taxizok már Budapest utcáin, és nagyon érdekes látni, hogy mi minden változott ennyi idő alatt. Ráadásul mindezt gyakorlatilag napról napra követni.bukósisak-olcsón-300x225

Lerobbant, rossz állapotú régi házakat látok megszépülni, forgalmas kereszteződéseket leamortizálódni, majd a felújítás és a teljes káoszt követően újra használható állapotban előbukkanni a terelőtáblák mögül, és rengeteg ehhez hasonló változást. Viszont vannak olyan helyek is, amik az évek során egyáltalán nem változtak semmit.

Van például egy kevésbé forgalmas környéken egy motoros bolt, ami már évek óta bezárt, de a kirakatán ott áll a „ bukósisak olcsón „ felirat. Mindig elfelejtem, hogy pontosan hol, de van egy elhagyott buszmegálló is, ami még mindig áll, bár én arra még soha nem láttam buszt közlekedni. Viszont nem tudom, hogy hogyan került oda, de a buszmegálló egyik végében évről-évre egyre szebben virágzik minden tavasszal egy bokor. Nagyon érdekes az ellentét a színes virágok és az elhagyatott környék között.

Nyilván a turistáknak nem ezeket a látványosságokat ajánlanám a városban, de a helyieknek azért ezek a kis apróságok is hozzátartoznak a város szépségéhez. Kíváncsi vagyok, hogy mekkorára lesz képes megnőni ez a bokor, mielőtt kivágják vagy elpusztul. Lehet, valahogy meg kellene tudnom, hogy milyen fajta, mert tényleg nagyon mutatós, amikor virágzik.

Címke .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.