Törzs utasom, a szappanos nő, aki megmutatta, hogy mennyivel jobbak a natúrkozmetikumok

Lett egy nagyon érdekes törzs utasom, róla szeretnék most mesélni. Amikor elkezdtem taxizni, tudtam, hogy ez nekem nagyon jól fog menni, mert nyitott vagyok, jól tudok az emberekkel kommunikálni és nagyon, de nagyon szeretek vezetni. Már 12 éves koromban apám mindig engem kért meg, hogy álljak ki a garázsból, aztán 14 évesen rendszeresen én vittem be a szomszéd faluban lévő munkahelyére. Persze, akkoriban, ott vidéken másképp mentek a dolgok, és belátom, hogy talán nem volt ez tőle a legfelelősebb viselkedés, de nagyon jól megtanultam vezetni és most ez a lényeg.

Mikor felköltöztem Budapestre, sokat gondolkodtam, mit kellene kezdenem magammal. Ugyan szakmámat tekintve pék vagyok, de azt sosem szerettem igazán, egyetlen tevékenység érdekelt és az a vezetés. Gondolkodtam, hogy elmegyek valahova fuvarozónak, de jobb szerettem volna a magam ura lenni és magamnak beosztani az időmet, így jött az ötlet, hogy taxisnak állok. Kezdetben nagyon sokat dolgoztam, csak rohangáltam a városban, nem volt különösebb szabályozás, mindent úgy csináltam, ahogy nekem tetszett. Szerettem azt az időszakot, könnyű volt, csak dolgozni kellett, nem volt más elvárás. Aztán jöttek a taxisokat sújtó szigorú szabályozások, a sárga, fiatal autó, az egységes kilométerdíj és minden megváltozott.

Mivel nem akartam munkát váltani, beálltam én is a sorba, megtettem, amit megköveteltek tőlem, és jobbnak láttam, ha elmegyek egy céghez dolgozni. Egy olyan céget sikerült kiválasztanom, ahol nagyon korrektek velünk, és mivel nagy múltja van, tényleg pörög, sok a rendelés. Mivel mindig jókat beszélgetek az utasaimmal, kedvesen közeledek hozzájuk, nekem sok törzs utasom van, akik, ha taxival akarnak utazni, mindig személy szerint engem kérnek. Jó érzés ez a lelkemnek, mert egy taxisnál ebben mérhető, mennyire végzi jól a munkáját, és szerintem, ha jobban belegondolok, nekem ez tényleg jól megy.

Az egyik utasom legelőször a Blaha Lujza téren szállt be hozzám. Egy esős nap volt, nagyon elázott, de rettentően sietett is, ezért hívott taxit. A város másik végébe kellett elvinnem, nagyon gyorsan, ez volt csak a kérése. Nem derült ki a mai napig, hogy hova sietett ennyire, de ez már szinte mindegy is.

Én mindig törekszem a gyorsaságra, nem vagyok az a csalós fajta, aki köröz jobbra-balra a városban, csak hogy pörögjön az óra, így olyan gyorsan odaértünk, hogy még ő is meglepődött. Mikor odaértünk a címre, rájött, hogy nincsen nála a pénztárcája. Sűrű bocsánatkérések közepette kérte, hogy várjak itt, máris elmegy pénzért. Én vártam és egy 10 perc múlva meg is jelent. Egy kis csomagot tartott a kezében és azt mondta, szeretné nekem adni hálából, hogy ilyen hamar ideértünk és hogy ennyire türelmes voltam vele a fizetségemet illetően. Csak otthon néztem meg, hogy mit tartalmaz a csomag. Egy csomó szappan volt benne. De ezek nem hagyományos szappanok voltak, hanem elég furán néztek ki, ilyet még nem is nagyon láttam. Megmutattam a feleségemnek, ő pedig azonnal darálni kezdte, hogy ezek kézműves szappanok, amik csak és kizárólag természetes alapanyagokból készülnek, és hogy ő imádja ezeket. Nem nagyon tudtam értékelni akkor még, de örültem, hogy a feleségem örül.

Másnap kimentem dolgozni, és a második fuvarom megint ez a szappanos nő volt. Elmeséltem neki, hogy nagy örömet okozott a feleségemnek ezekkel a szappanokkal. Én nem is tudtam, hogy őt ez ennyire érdekli, úgy hogy nagy volt a meglepődés a részemről is és az övéről is. A nő elmesélte, hogy ezek valóban kézműves szappanok az interneten szokta rendelni őket és nagyon szuperek, ők ezt használják már otthon mindannyian és nagyon elégedettek vele, mert szuper a minősége és ráadásul a környezetet sem szennyezik. Elbeszélgettünk erről egész úton, és mikor kiszállt, akkor a kezembe nyomott egy tubust. Azt mondta, ez kézkrém, vigyem haza a feleségemnek, higgyem el, örülni fog neki. Azt tudni kell, hogy nekem extrém szárazak a kezeim, és már mindent próbáltam, de semmi nem jött be eddig, semmi nem tudott rajta tartósan segíteni. Kipróbáltam ezt a krémet és a harmadik kenés után látványos volt az eredmény. Mikor hazaértem, elmeséltem az asszonynak, így gyorsan rákerestünk a neten és bevásároltunk mi is pár dolgot ebben a webshopban. Azóta is ezeket a termékeket használjuk, és nagyon elégedettek vagyunk vele. Annak pedig különösen örülök, hogy a gyerekek is ezzel fürdenek, így nem kémiai anyagokkal kenegetik a kis testüket.

Azóta is majdnem minden nap utazik velem ez a nő, és minden nap kitárgyaljuk az új tapasztalatokat a natúrkozmetikumokról. Hálás vagyok neki, hogy megmutatta nekem ezt és ezért nagyon igyekszem, hogy én is a legjobbat adjam neki, ami tőlem telik és mindig mindenhol időben ott legyen.

 

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.