Ízlések és pofonok

bőrdzseki-motorosoknak-200x300A múlt héten úgy döntöttem, hogy eljött az ideje egy új kabátnak. Egyre hűvösebb lesz az idő, az előző kabátom pedig még tavasszal megadta magát. Sokat gondolkoztam rajta, és végül úgy döntöttem, hogy beruházok egy bőrkabátra.

Azóta folyamatosan azt hallgatom a feleségemtől, hogy a bőrdzseki motorosoknak való, nem pedig egy tisztességesen dolgozó felnőtt férfiembernek. Mondanom sem kell, hogy abszolút nem értek vele egyez, csak nem állok le vele vitatkozni. Abban mondjuk igazat adok neki, hogy egy bőrkabát nem olcsó mulatság.

Viszont a magasabb árért lényegesen hosszabb élettartamot kapok, mintha veszek egy szimpla textilkabátot. Még régen, fiatal koromban volt egyszer egy bőrkabátom, és megmondani ugyan nem tudom, hogy hány évig nyúztam, de az biztos, hogy sokáig hordtam. Ráadásul akkoriban mindenhova abban mentem, úgyhogy kapott bőven hideget, meleget, szelet és esőt is. A lényeg, hogy most meghoztam a döntést és megvettem a kabátot. Nem mondom, nem volt egyszerű pont olyat találni, amilyet elképzeltem magamnak, de egy kis keresgélés után végül sikerült, és még mindig nem sajnálom a rá kiadott pénzt. Szerencsére az elmúlt pár hónapban elég jól ment a bolt, úgyhogy a pénztárcámnak sem fájt annyira, és ezzel a feleségemet is sikerült egy kicsit elhallgattatnom. Remélem ez is olyan tartós lesz, mint a régi jó bőrkabátom!

Címke .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.