Ha vissza is kell adnod, attól még ötletet meríthetsz belőle

Tíz éve vagyok taxisofőr, de még soha semmi igazán érdemlegeset nem találtam az autómban. Mármint olyat, amit meg is tarthattam. Ha az emberek nagyobb értéket hagynak az autóba általában felhívják a társaságot és jelzik a veszteségüket, szóval vissza kell adni nekik. No nem mintha sajnálnám tőlük, mi az övék, csak a feleségem takarítónő egy szálódában és elég sok érdekességet hord haza. Persze, egy hónapot ők is bent kell tartsák, amit találtak, hogyha a gazda érdeklődik utána, de utána el lehet hozni. Ehhez képest én eddig egy lufit, egy sálat és egy tábla csokit sikerült eddig haza vinnem a tíz év alatt.

No de azért történnek velem is jó dolgok. A leggyakrabban pénztárcát meg telefont felejtenek az autóban az utasok. Nemrég pedig egy nagyon szép piros, selyemfényű bőr pénztárcát hagyott a hátsó ülésen egy Hölgy. Valószínűleg én vettem hamarabb észre, hogy ott felejtette, mint ő azt, hogy elhagyta, úgyhogy vissza mentem a családi házhoz, ahová szállítottam őt a repülőtérről és bekopogtattam. Kicsit nagyot nézett, amikor meglátott, de abszolút elcsodálkozott a pénztárca láttán. Eddig még fel sem tűnt neki, hogy elhagyta. Kérdezte, hogy mit adhat cserébe, én pedig csak annyit kértem, hogy árulja el, hogy honnan van ez a csodás pénztárca, mert közeledik a huszadik házassági évfordulónk a feleségemmel és szívesen meglepném valami hasonlóval. Úgyhogy felírta nekem a bagbox.hu weboldal címét.

Annyi bőr pénztárca van a webshopban, hogy alig találtam meg azt a pirosat, amit kerestem. Ráadásul mindegyik szép. Már azon is kezdtem gondolkodni, hogy magamnak is rendelek egyet, amikor eszembe jutott, hogy ebben a hónapban még a bátyámnak is születésnapja lesz és nem tudok fölöslegesen pénztárcát vásárolgatni magamnak. De azért kiválasztottam a kedvencemet: egy GreenDeed bőr pénztárcát, amin egy ugró lovas mintával. Nem vagyok vidéki gyerek, itt születtem és itt is nőttem fel Pesten, de a lovakhoz valamiért mindig jobban vonzódtam, mint bármelyik másik állathoz. A pénztárca pull-up marhabőrből van, két külön darab papírpénztartóval rendelkezik, van egy aprópénztartója, hét darab kártyatartója és három darab irattartója. Eldöntöttem, hogy következő hónapban megveszem magamnak. De miközben nézelődtem a férfi pénztárcák kínálatában, rájöttem, hogy az lesz a legjobb, ha a bátyámnak is rendelek. így legalább elérem a 10.000 forintot és akkor nem kell postaköltséget fizetnem. Hiszen úgyis kellett volna vegyek neki valamit. Ráadásul értékes és szép ajándékot kap. Egy bőr pénztárca mindig elegáns választás. 

Na de választanom kellett neki egyet, ami nem hasonlít arra, amit magamnak szeretnék vásárolni. Az már nem lett volna túl elegáns döntés. És nem találjátok ki mire esett a választásom! Egy turul mintás, magyaros pénztárcára. Ez aztán az igazán neki való, a büszke magyarnak. (Egyébként vannak minta nélkülik is, ne gondoljátok, hogy csak ilyen érdekességeket árulnak.) Nagyon komoly ez a turulos pénztárca, belülről nem pont olyan, mint amit magamnak néztem ki, de jobb is ez a bátyámnak, mert ő nagyon fontos embernek tartja magát, és mindig magával hord egy csomó névjegykártyát, amit összegyűjt az ismerőseitől. Szóval ebben és két papírpénztartó van és egy aprópénztartó de kártyatartóból kilenc és irattartóból pedig öt van. Ráadásul ehhez a pénztárcához még díszdoboz is jár, amibe be van csomagolva. Ezzel pedig megspórolok magamnak egy nehézséget.

De teljesen másfele beszélek, mint amit elkezdtem. Merthogy a taxiautóban felejtett piros bőr pénztárcáról volt szó és a feleségemről. Szóval azt is sikerült megtalálnom a kínálatban, de először megijedtem, mert a női bőr pénztárcák menüpontban nem találtam. De aztán ott volt a bőr briftasni brifkó menüben, amit nem igazán tudok, hogy mi az, de ha a kínálatból indulok ki, akkor ezek a hosszúkás női pénztárcák. 

Szóval ez a piros, kilenc kártyatartóval ellátott selyemfényű bőr csoda volt az ajándék, amit a feleségemnek szántam. Tudtam, hogy nagyon fog örülni neki, mert a régi pénztárcája már nagyon kopott és a cipzárja sem működik már. Ráadásul a feleségem imádja a vagány színeket, ez a piros pedig ritka jó szín. Nem az az idióta rikító, hanem az a dögös. Vagy hogy is magyarázzam.

A történet tanulsága pedig, ha mindenképp tanulságot szeretnénk levonni, az az, hogy az ember bárhol belebukkanhat jó ötletekbe, csak figyelmesnek kell lenni. Ez pedig nagyon jó ötlet volt, mert mindketten imádták az ajándékukat. Szóval már alig várom, hogy magamnak is megvehessem a lovas bőr pénztárcát.

 

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.