De jó is lenne…

angol-nyelvtanfolyamok-300x173Időről-időre rádöbbenek, hogy egy taxisnak elengedhetetlen valamilyen idegen nyelvet beszélnie. Illetve elengedhetetlen lenne. Nagyon sok kollégám nem beszél semmilyen nyelvet a magyaron kívül, ahogy sajnos én sem.

Ami pedig bosszantó benne, hogy nem azért nem tanultam soha, mert nem akartam. Hanem azért, mert a német és angol nyelvtanfolyamok általában drágák. Ha pedig a tanfolyam még megfizethető áron lenne, akkor is nagyon sokba kerülnek a tankönyvek. A külön tanár kifizetése pedig nyilván szóba sem kerülhet, vagy nem tudna az ember annyi órára járni, aminek értelme lenne.

Tényleg utánanéztem ennek a témának, és sajnos tényleg ennyire reménytelennek tűnnek az eredmények. Nem azt mondom, hogy lehetetlen kivitelezni, mert biztosan megoldható valahogy. Csak rémesen nehéz megtalálni a megfelelő megoldást, amit bírni lehet pénzzel, idővel és energiával is. Ami megoldást jelenthetne még, az az, hogy otthon tanulok magamtól, de ezzel is vannak problémáim.

Egyrészt nincs túl jó nyelvérzékem, legalábbis ez a tapasztalatom, ami gondot jelentene például a kiejtésnél is. Másrészt pedig, magamat ismerve, a rendszeresség nagyon hiányozna belőle, anélkül pedig elég nehéz ennyire összetett tudást megszerezni. Bár tény, hogy ezek csak az én következtetéseim, de eddig még nem olvastam olyat, ami ezt megcáfolta volna.

Címke .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.