Csak a duma

Elképesztő, hogy mennyi különféle emberrel találkozik az ember taxisofőrként. Bár, ha két nagy csoportra szeretném osztani őket, akkor vannak azok, akik egy szót sem szólnak, ha nem muszáj, és persze vannak azok, akiknek be nem áll a szája egész úton.

Ha jól emlékszem, akkor a múlt héten volt egy olyan társaság, akik egy barista tanfolyamon vettek rész együtt, és az egész háromnegyedórás úton megállás nélkül a különböző kávéfajtákról beszéltek. Anélkül, hogy különösebb figyelmet szenteltem volna a beszélgetésüknek, még most is tisztán emlékszem rá, hogy a tanfolyam három alkalmából ez volt az első, amin csak elméleti dolgokat tanultak, és a legutolsó téma volt a világ különböző kávéfajtáinak megismerése.

Ha jól rémlik, még valami kávékóstolás is volt az utolsó fél órában. Komolyan mondom, hogy nem fordítottam komolyabb figyelmet a beszélgetésre. Ráadásul elég nagy volt akkor a forgalom is, úgyhogy bőven volt mire figyeljek. Mégis ennyire megmaradtak az elhangzottak, mert annyira mondták és mondták, hogy lehetetlen volt nem megjegyezni. Talán hangosnak még nem is mondanám őket, de mivel többen voltak ezért gondolom automatikusan hangosabban beszéltek, mintha csak ketten lettek volna… Bár a megjegyzett dolgokkal valószínűleg soha nem megyek semmire, úgyhogy akár el is felejthetném.

Címke .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.