Beszélgetés a taxiban

Egyik nap taxival utaztam a munkahelyemre, mert baleset miatt nem tudtam villamosozni. Szörnyű ez a közlekedés reggelente, akkora tumultus van a városban, hogy alig lehet haladni. És persze ezek a balesetek! Mindig történik valahol valami szerencsétlen.

Tehát ültem a taxiban, ideges voltam a reggel miatt, meg a forgalom miatt. Minden összejött most. Nézelődtem az ablakon, kalandozott a tekintetem, amikor megláttam a taxiban egy tibeti szent képet. Nagyon meglepődtem először. Nem tudtam hogy sokan követik a tibeti kultúrákat, a buddhizmusnak és a hinduizmusnak a vallás is filozófiai tanait. Én kifejezetten spirituálisnak tartom magam, és a közvetlen környezetemben nincsenek olyanok akikkel megtalálom a közös hangot ilyen téren. Így hát beszélgetést kezdeményeztem a taxisofőrrel.

Elmesélte hogy ő bizony buddhista. Éppen egy nehéz időszakot élt át az életében, a feleségével válásban voltak, amikor rátalált a meditációra és a spiritualitásra. Mondta hogy neki sokat segítettek ezek a dolgok abban, hogy megtalálja önmagát és nyugalmat leljen. Érdeklődve hallgattam a történetét. Mindig jó érzés volt azt hallanom, hogy embereknek mennyire pozitívan befolyásolta az életét a spiritualitás megtalálása.

Ez után a meditációra terelődött a szó. Mondtam hogy én hangtálakkal szoktam meditálni. Nekem sokat segít az elmélyülésben és a koncentrációban a tál zenéje. Ugyanakkor a speciális hangok és rezgések pozitívan hatnak a testi és lelki egészségre egyaránt. A hangtál használata csökkenti a stresszt, harmonizálják a viselkedést és alkalmasak gyógyításra is. Sok mindent tanít nekünk, ha figyelünk, és képesek vagyunk meghallani az üzenetét.

Például fejlődik a türelmünk, megtanuljuk élvezni az utazást, nemcsak az eredményt. Általuk megtalálhatjuk az arany közép utat, mert lazaságra, a dolgok elengedésére, ugyanakkor következetességre is oktatnak minket. A tálak hangja változik az adott hangulatunk és energia rezgéseink alapján. Ezzel visszajelzést kaphatunk arra tekintve hogy milyen fejlődni valónk van, mire kell figyelnünk aktuálisan. Csak meg kell tanulnunk koncentrálni az üzenetükre.

Megtetszett a dolog a sofőrömnek. Mondta ő még nem próbált ilyet, és érdeklődött hangtál ár vonatkozásban. Mondtam, a hangtál ára függ a hangtál fajtájától is. A géppel készített tálak olcsóbbak mint a kézzel készültek. Ugyanakkor érdemes kézzel készültet vásárolni, mert a tradicionális készítési mód, nagyban növeli a tál értékét, és így a kultúrához is közelebb kerülhetünk. Van még különbség ugyanakkor a díszített és díszítés nélküli hangtálak áraiban is.

Van egy oldal, ahol nagy választékból lehet megtalálni a hozzánk leginkább illő tálat. Ezek a termékek egyenesen Nepálból jönnek, és mindegyik meg van áldva tibeti szerzetesek által. Mert áldás nélkül, mégsem az igazi, mintha a dolognak a lelke hiányozna. A hangtálak ára is barátságos a piacon lévő többi tálhoz képest. Lehet válogatni méret szerint is, és az alapján, hogy milyen csakrára ajánlják rituálék során.

Megköszönte az információt, és jó hangulatban váltunk el. Ilyen jó témával és jó beszélgető társsal, még a reggeli dugó is elviselhetőbb volt.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.