A vállalkozás, ami megváltoztatta apukám életét

Apukám egy ideig taxisként is dolgozott. Akkor még abban az időben nagyon jól ment a taxisoknak. Rengeteg utas volt, sokan használták a taxit minden időszakban. Nem kellett akkor a taxisoknak ennyi mindenért fizetni, és az árak sem voltak olyan magasak, ezért is szerették az emberek.

Ő pedig mindig is imádott vezetni, szerette a fővárost, ráadásul könnyen elbeszélget mindenkivel mindig mindenről. Voltak olyan utasai, akik csak vele voltak hajlandóak például nagyobb útra menni, mondjuk, a reptérre. De volt olyan is, hogy őt kérték meg, hogy a csomagukat vigyék el egyik helyről a másikba. ŐK a törzsvendégek voltak, úgymond, nekik apa ezeket szívesen megcsinálta. A taxizás is olyan dolog, ami sok embernek a mindennapjaihoz tartozott, most már a felemelkedett árak miatt az emberek kétszer meggondolják, mit is válasszanak.

Azóta apukám már nem taxizik, megunta a dolgot. Sok mindenhez ért, ő szokott otthon is mindent megjavítani, szeret szerelni, és hasonló dolgokat csinálni. Olyan, mint a testvére, ő is szeret barkácsolni. Ha felújítanivaló vagy megszerelnivaló van a családban, mindig őket hívják. Hegeszteni is tudnak, de inkább nem is sorolom, mennyi mindenhez értenek.

Úgy döntöttek akkor, hogy vállalkozásba kezdenek, munkásokat keresnek, és hasonló témakörben fognak dolgozni. A tőke megvolt hozzá, sőt, befektetőt is találtak, mert nagyon komplex az egész, amit kitaláltak – azóta pedig ezt csinálják ugyebár. Már az elején teljes mértékben próbáltak minden dolgot elintézni, hogy akadálymentesen menjen a munka. Ekkor döntötték el azt is, hogy a gázpalackokat honnan szerzik majd be, mert néhány munkához szükség van arra is. Találtak egy céget, jobban mondva ajánlás után keresték fel ezt a céget. ŐK ipari és lakossági gáztermékek szállításával, sőt még a cseréjével is foglalkoznak.

Budapestre és annak a 20 kilométeres körzetébe szállítanak, ami nekik is teljes mértékben megfelelt. Felhívták ezt a céget, ami eladó gázpalackokkal foglalkozik , mint ahogy mondtam. Mindent részletesen lebeszéltek, elmondták nekik, milyen palackok vannak, melyik mit tud (bár ezt ők is tudták), és, hogy mennyibe kerülnek. Megbeszélték, mikor kellene intézni a szállítást, melyikből mennyi és milyen időközönként kellene. Elég hamar ment a dolog. Apukámék azóta is nagyon elégedettek, már másnak is ajánlották ezt a céget. Ők tényleg értenek ahhoz, amivel foglalkoznak, ráadásul mindig elérhetőek, így ha valakinek kérdése van, felhívja őket és máris mindenre választ kap.

A vállalkozás pedig azóta is sikeres, egyre több az ügyfél. Apukámék szeretnek új dolgokat tanulni, így mindig megnézik, mik az aktuális trendek, melyik munkafolyamatot lehet másképp csinálni, hatékonyabban, van-e bármi új, amit érdemes megtanulniuk, vagy utánajárniuk, és még sorolhatnám.

Az a jó, hogy ajánlás alapján is nagyon terjed a hírük. De emellett hirdetnek egyaránt, az ügyfelek pedig folyamatosan jönnek. Szerintem lassan lehet, hogy eljön majd az ideje annak, amikor már több embert kell majd felvenniük. Örülök neki, hogy végül ő is anno teljes mértékben megtalálta a helyét, és, hogy szereti azt, amit csinál.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.